תחתיות ארטישוק ממולאות בשר בסגנון ניקי

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר – מתכון אגדי ברמה כמעט של ניקי!

כשתחשבו על טעמים שישאירו אתכם עם חלומות טעימים, תחתיות ארטישוק ממולאות בשר הן בהחלט אחד מהדברים המדהימים שאתם יכולים להכין. הדמיינו רגע את החוויה, את האיחוד בין בשר עסיסי לבין העושר של הארטישוק – זה כמעט כמו קסם. כל ביס הוא מסע למציאות אחרת, ים טעמים וניחוחות שמחכים רק לכם. אז בואו נצא למסע הזה יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המזרמת הזו, אנו זקוקים למבחר הרכיבים הבא, שמתחבר בצורה מושלמת ומביא לחיים את הטעמים השובים:

  • 8 תחתיות ארטישוק קפואות או טריות
  • 500 גרם בשר טחון (עגל או תערובת עוף ובשר עבור טעם משגע)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

מרכיבים חלופיים

בשיחה עם חברים, לא בושה להשתמש במרכיבים שונים! אפשר לשדרג את הבשר בעזרת תחליף בשר כמו טופו, שיכול לתת איזו חוויה ותחושה חדשה. גרסה חלבית תכלול גבינת ריקוטה – זה פשוט AMAZING! כמו כן, אפשר לשדרג עם תיבול חריף אם אתם אוהבים את הפיקנטיות.

שלבי ההכנה

עכשיו, כאשר הגענו למרכיבי הקסם, הגיע הזמן להרכיב את המנה שלנו! נצא לדרך.

  • מבשלים את תחתיות הארטישוק במים קלילים עם מלח עד ריכות ומסננים.
  • מחממים שמן זית במחבת, ומוסיפים את הבצל והשום – מבשלים עד שנהיה שקוף.
  • שמים את הבשר הטחון במחבת ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו.
  • מוסיפים פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • לוקחים כל תחתית ארטישוק וממלאים אותה בתערובת הבשר שלנו.
  • מניחים את התחתיות הממולאות בתבנית אפייה עם שמן זית ויוצרים מעט רוטב טחינה מעל.
  • אופים בתנור ב-180 מעלות במשך 30 דקות עד שהן משגעות ומוזהבות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שאוהב לשדרג, אפשר להוסיף מעל גבינת פטה גרוסה או פרמזן לפני הבישול. יש כאלה שאוהבים לשים למעלה מעט פטרוזיליה לקישוט, כך זה גם נראה צבעוני וגם טעים מאוד. כמו כן, טחינה עם תבלינים כמו כמון או פפריקה יכולה להוסיף טוויסט שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום בשר?
שאלו את עצמכם האם ניסיתם להחליף את הבשר בטופו או בשרולים מרצון? זה יכול להעניק לכם טעמים חדשים ומעניינים!

האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התחתיות הממולאות ולשמור במקרר עד 24 שעות לפני האפייה. פשוט הוציאו והכניסו לתנור כשאתם מוכנים לאכול!

כמה זמן צריך לאפות את התחתיות?
בשלב האפייה, אנו ממליצים על 30 דקות ב-180 מעלות למציאות הזהב.

מה לעשות אם אני לא אוהב ארטישוק?
לא חייבים לזרוק כוסות! אפשר למלא עם ירקות אחרים כמו תפו”א קטנים או קישואים. שימו לב לשטח פרודוקטים שידברו עליכם.

האם זה מתאים לאירוח?
מובן שמדובר במנה מפוארת שיכולה להוות מנה ראשונה באירועים. כולם יפלו ממנה!

איזה רוטב אפשר לשים למעלה?
אפשרי להשתמש ברוטב טחינה עם שום, או רוטב יוגורט עם עשבי תיבול.

איזה תיבול חובה לא לשכוח?
מלח, פלפל ופטרוזיליה הם פשוט חובה בכדי להדגיש את טעמי הבשר!

האם יש צורך בהניח את המנה למנוחה לאחר האפייה?
לא מצריך מנוחה, ואם יש לכם סבלנות – שימו רגע עד הצלחה לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את התחתיות הממולאות לאחר הבישול?
כן, בהחלט! תוכלו להקפיא את המנה לאחר שהאפתם, והיא תשמר מצוין.

מה התוסף המומלץ הכי לא שגרתי?
חברים שלי טוענים שאפשר להוסיף פיסטוקים קצוצים – אני אומר לכם, זה נותן למנה טוויסט אגדי!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. מי לא רוצה להתנסות במנת יחודיות הזו? קדימה, תעשו את זה!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
חייגי אלינו