קלצונה בטאבון – המתכון שיביא לכם טעמים איטלקיים!

קלצונה בטאבון – המנה האיטלקית שמגלה צדדים חדשים

תארו לעצמכם שאתם יושבים מול טאבון, הריחות המדהימים של בצק טרי וגבינות נמסות ממלאים את האוויר, הלב שלכם פועם בחוזקה ואתם יודעים שהולך להיות משהו אגדי! קלצונה – שזה בעצם הפיצה הממולאת שכובשת את לבבותיהם של רבים – הולך להפוך למנה הכוכבת על השולחן שלכם. זה הזמן להיכנס לממלכת הקולינריה האיטלקית ולחשוף את הסוד הטעים של הכנת קלצונה בטאבון. הפעם, אנו הולכים לעשות זאת ברמה הבאה – כי אנחנו רוצים שהמומחיות שלנו תתבל בחוויה המושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין קלצונה מושלם? המצרכים שלנו הם לא רק מרכיבים, אלא חומרי גלם שעושים את ההבדל בין קלצונה טובה לבין קלצונה מדהימה, ממכרת, ונשכחת! אז הכינו את הפנקס ואת העט, כי הנה הם:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 300 מ”ל מים חמימים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם זהב יבש (שמרים יבשים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 2 כפות רוטב פיצה
  • 1 כוס תוספות לבחירתכם (זיתים, פטריות, פלפלים, טונה – מה שמתחשק!)
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • אורגנו, מלח ופלפל טחון לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

בוחרים להכין גרסה טבעונית? אין בעיה! במקום גבינות אפשר להשתמש בגבינות צמחיות כמו גבינת קזאו או גבינת נוטלה טבעונית. אם אתם נטולי גלוטן, פשוט החליפו את הקמח בקמח מבוסס אורז או קמח שקדים. זה לא אומר שאפשר להתפשר על הטעם; הקלצונה שלכם תצא לא פחות מדהימה!

שלבי ההכנה

כעת נגיע לשלב שיגרום לכולנו להתמלא בהתרגשות: כיצד להכין את הקלצונה המושלם! אז קחו נשימה עמוקה, נמרחו ליד הטאבון, כי הנה הצעדים שיביאו אותנו למעדן מאיטליה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים היבשים והמלח.
  2. יוצרים חור במרכזת ומוסיפים את המים החמימים ואת שמן הזית.
  3. לשים את הבצק עד שהוא חלק ואוורירי, כ-10 דקות.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים למשעה של שעה.
  5. כשמגיע זמן ההתפחה, מחממים את הטאבון על טמפרטורה גבוהה.
  6. מרדדים את הבצק בעובי של כ-5 ס”מ וחותכים עיגולים בקוטר של 15 ס”מ.
  7. על כל עיגול, מורחים כף רוטב פיצה, מפזרים גבינת מוצרלה, גבינת פטה ותוספות לפי בחירה.
  8. מקפלים את העיגול לחצי ולוחצים בעדינות על הקצוות כדי לאטום את הקלצונה.
  9. מניחים את הקלצונה על התבנית ומחשלים את הקצה עם החור כדי לשחרר אדים.
  10. אופים בטאבון כ-15 דקות או עד שהקלצונה מקבלת צבע זהוב-חום.
  11. מוציאים מהטאבון ומפזרים גבינת פרמזן ואורגנו על גבי הקלצונה החמה.
  12. מניחים להתקרר כמה דקות ומגישים חם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

בתור מומחים בהכנת קלצונה, אנחנו ממליצים על כמה תוספות שיגבירו את המהות של המנה שלכם. אתם יכולים להוסיף גבינת גבינה בלילת רטבים וחלמונים שיביאו לאור רך עם פריכות רכה. במיוחד אם תוסיפו פפריקה מעושנת – התוצאות פשוט משגעות! צלחת מרעננת של סלט ירקות לצד הקלצונה תוסיף צבע, טעם ועניין. ואם אתם מאוהבים בטעמים מתוקים, תוסיפו בתום ההכנה שוקולד מריר, אגסים מסוכרים או אפילו תמרים – העולם פתוח לכם להכנות משגעות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין קלצונה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הקלצונה מראש ולאדות ולהחמיץ כשאתם מוכנים לאכול.

מה לעשות אם הבצק לא תפח?
לפעמים temperature candles או חום סביב לא נאות עלולים למנוע מהבצק לתפוס. וודאו שהשמרים לא שפג תוקפן ושיש מספיק מים חמימים.

האם ניתן להחליף את גבינת המוצרלה?
כמובן! גבינות כמו גבינת קשיו תתאימו מצוין או אפילו גבינות צהובות שהן אהובות עליכם.

כמה זמן ניתן לשמור את הקלצונה במקרר?
זה יכול להחזיק עד 3 ימים במקרר. אך אל תתפלאו אם הוא נגמר מהר מתכנון, כי כולם ידעו על בטעות של טעם!

מה ניתן להגיש עם קלצונה?
סלט רענן, רוטב פונדו או אפילו פרוסות עגבניה מתובלות במלח כבר יעשו מנוי.

האם אתם יכולים להכין גרסה ממולאת לבשר?
בהחלט! תוכלו למלא את הקלצונה בבשר טחון ובצל מטוגן לקבלת טעמים שהולכים להשתגע!

מה לעשות אם הבצק קשה מדי?
נסו להוסיף כמה טיפות מים עד שניתן לשים אותו בצורה נוחה.

האם ניתן להקפיא קלצונה?
כן! אבל נגמר תוך כדי.

האם קלצונה קל preparing?
בדיוק, בעת קיום השלב בהכנה, זה יהיה כיף לכולם.

מתי הזמן הטוב ביותר לאכול קלצונה?
כמובן – בכל זמן שהלב שלכם ממתין!

הגיע הזמן לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! שתפו אותו ברשתות החברתיות ותגרמו גם לאחרים לטעום את הקלצונה כמו שהיא אמורה להיות – מושלמת בטאבון! בריאות! לא תפספסו את זו!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
חייגי אלינו