פשטידת בטטה פרווה – מתכון שממכר ומעלף!
מדי פעם אני בסיטואציה הזו, כשידיי מתרוצצות במטבח ואני מחפשת את הדבר המדהים הזה שיביא לי רגע של אושר. כל מה שאני צריכה זה מנה שתיזכר בקרב כל מי שאכל ממנה, ובכנות, מי יכול להתנגד לפשטידת בטטה פרווה? לא פלא מדובר במתכון שכולם קפצו על העגלה שלו בסערה! בטטה היא ירק מתוק שמצליח להדהים בכל צורת הכנה אפשרית, והפשטידה הזו היא בהחלט מהדברים שהכי טעימים שיש. אם גם אתם חובבים כל מה שקשור למטבח, אני בטוחה שתשלבו את המתכון הזה ברשימת המועדפים שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלב ההכנה, חשוב שתדעו שהפשטידה הזו היא לא רק טעים, אלא גם מגוונת. אפשר להוסיף לה תוספות שונות ולהפוך אותה לעוד יותר מעניינת. אז הנה המצרכים שאתם צריכים:
- 500 גרם בטטה קלופה ומגוררת
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 ביצים (או תחליף ביצה טבעוני)
- 100 גרם קמח שקדים (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית שטוחה של מלח
- 1/4 כפית שטוחה של שטח פפריקה חריפה
- 1/2 כפית שטוחה של שטח חוויאג’ (אופציונלי)
- שמן ל frying
- אורגנו או ירק קצוץ (לגיוון)
אם אתם טבעוניים, אפשר להשתמש בתחליף של ביצה כמו טחינה או פשתן טחון עם מים. מי צריך ביצים כשיש כל כך הרבה אפשרויות יצירתיות?
שלבי ההכנה
ברגע שהכנתם את המצרכים, הגיע הזמן להתחיל בבישול. אל תהיו מודאגים, זה פשוט כמו לחמם מים!
- שמים את הבטטה הקלופה והמרוסקת במסננת כדי להיפטר מהנוזלים.
- מניחים את הבטטה בקערה ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מוסיפים את הביצים (או התחליף שבחרתם) לתערובת.
- אפשר לתבל את התערובת עם כמון, מלח, פפריקה, וחוויאג’.
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- חממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מעצבים פשטידות מהתערובת ומניחים במחבת.
- מטגנים מכל צד עד שהן משחימות היטב.
- מניחים על רשת כדי לייבש את השמן אם יש צורך.
זהו זה! אני תמיד אוהבת את השניות האלה שבין הטיגון להנחה על הצלחת. הריח המהמם שנשמע ובעיקר החזון של הפשטידות היפות על השולחן. עכשיו זה הזמן לשדרג את הפשטידות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
- אפשר להוסיף גבינת תחליף לטבעונים שעושה את הפשטידה ליותר עשירה.
- שום קצוץ יכול להוות תוספת שניתן להוסיף לקערה.
- אפשר לשדרג עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום או תימין.
- הוספת גבינת קשיו מרוסקת מספקת כמויות של שחיתות.
שדרוגים הם הכי כיפיים, משום שהם מאפשרים לכל אחד למצוא את השילוב שמדבר אליו בצורה הטובה ביותר. אני ממליצה ממש לנסות ולגוון בכל פעם מחדש!
שאלות ותשובות
מה הדרך הכי טובה לשמור את הפשטידות לאחר הבישול?
הדרך הטובה ביותר היא לשים את הפשטידות בכלי אטום במקרר. כך תוכלו ליהנות מהן גם לאחר מספר ימים.
האם אפשר להקפיא את הפשטידות?
בהחלט! ניתן להקפיא את הפשטידות לאחר שהן התקררו. זה פשוט מדהים לחמם אותן שוב ולקבל טעם טרי.
מה אפשר להגיש עם הפשטידה?
אני ממליצה להגיש את הפשטידות עם רוטב יוגורט או טחינה, ובצד סלט ירקות טרי.
האם אפשר להכין את הפשטידות ללא ביצים לחלוטין?
בוודאי. אפשר להחליף את הביצים ב-3 כפות טחינה גולמית או חצי בננה מעוכה.
מה הגובה האידיאלי של הפשטידה?
הפשטידות צריכות להיות בגובה של כ-1 ס”מ. כך הן מתיבשות כשהן מטוגנות ומקבלות קראנץ’ מדהים.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר לפשטידות?
כן, קמח חומוס מושלם כאן. הוא מוסיף ערך תזונתי ומעלף את הטעם.
מה הכמות של שמן שאני צריכה?
שימוש בכ-2-3 כפות שמן לכל חריצי טיגון אמור להיות מושלם.
האם הצ’יפס מבטלים את הבריאותיות של הפשטידות?
כמובן שלא! אבל אל תשכחו שהשמן בריא לאכילה ואינו מומלץ בכמות רבה.
מה הסוד לצבע זהוב של הפשטידות?
לשמור על חום אחיד וטיגון איטי. ככה הן יתבשלו מכל הכיוונים ויספגו את הטעמים.
מה הטעם של פשטידת בטטה?
הטעם מתוק, סמיך ומעט חריף, תוספות נוספות ממש משגעות את החוויה.
אני כאן כדי להזכיר לכם שגם אם המתכון נראה לכם פשוט, ההנאה ממנו יכולה להיות אגדי. אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי מי לא רוצה להתפנק בפשטידת בטטה מושלמת? ביי ביי לפחמימות… כי בטטה כאן כדי להישאר!