“`html
מתכון לבשר מס 5 – בשר בציפוי פנומנלי
יש רגעים שכולנו מחפשים את המנה המהממת שתשאיר אותנו עם חיוך על הפנים ותשביע את הרעב כמו שצריך. זה הזמן להכיר לכם את המתכון לבשר מס 5! מדובר במנה מדהימה, מדהימה בפני עצמה, שיכולה להפוך כל יום רגיל לחוויה קולינרית מעלפת! זהו מתכון ממכר שלא תשכחו, כזה שאפשר להציע למשפחה, חברים או אפילו לאורחים שמחפשים את המאכל הכי טעים שיש. אז תשבו לנו על הכיסאות היטב, כי הולכים להכין פצצת טעמים!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 אנשים
כל אחד מאיתנו זקוק למתכון שיציל את היום, מתכון שיהפוך את האוכל הביתי שלנו לטעים יותר ומיוחד יותר. הבשר המוקף בציפוי פריך, כשהוא מתבשל באהבה ובזהירות, משגע את כל הקולינרי שלנו ומכיל עולם של טעמים שמספרים סיפור על מסורת, אהבה וחקלאות מקומית. עם כה הרבה חומרים טבעיים ומסודרים, מציעה המנה הזאת את כל מה שאנחנו צריכים.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם נתח בשר פרגית או כתף (רצוי רך וגולש)
- 1/2 כוס קמח מצה (או לחילופין קמח רגיל)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (בדומה מרוכז)
- 1 כף תוספת עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית (לטיגון)
אפשר גם לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בסייטן או טופו, ואז להוסיף הרבה ירקות! כך תוכלו לנסות ולהתנסות במתכונים שונים שהופכים את המנה לכל כך מיוחדת. כל אחת מהחלופות יכולה להוסיף גוון נוסף במנה.
שלבי ההכנה
- מכינים את הבשר: חותכים את הנתח לקוביות או פלחים בעוביים שווים כדי שיתבשלו באופן אחיד.
- מניחים את הקמח, ביצים ופירורי לחם בעציץ נפרדים.
- מתבלים את הבשר במלח, פלפל ועשבי תיבול לפי הטעם.
- לוקחים כל חתיכת בשר, מגלגלים קודם בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה ואחר כך מצפים בפירורי לחם.
- שמים את השמן על חום בינוני וממתינים שהוא יתחמם.
- מטגנים את החתיכות עד שהן משחימות (כ-3-4 דקות מכל צד).
- מניחים את הבשר המוכן על רשת או מגבת כדי לספוג שומנים עודפים.
- מניחים לצנן למשך מספר דקות לפני ההגשה.
אחרי שסיימתם ליצור את השלב הזה, הגיע הזמן להניח את הבשר על צלחת ולהגיש אותו עם סלט טרי και טחינה מפנקת.
תוספות לשדרוג
אז מה אפשר להוסיף או לשדרג במנה הזאת?
- להוסיף פרוסות של גבינת מוצרלה מעל בזמן הבישול.
- לצמצם את טיגון הבשר ולאפות אותו בתנור, מה שיביא לתוצאת טעמים מתחדשת.
- להכניס לבלילת הפירורי לחם תבלינים נוספים כמו פPaprika, כמון או שום מפורר.
תחשבו על כל המשהו האדיר הזה! המלווה בסלטים מרעננים שזה הכיף האמיתי!
שאלות ותשובות
איך מתבלים את הבשר לפני הבישול?
מאוד קל! אפשר להשתמש במלח, פלפל, עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין או אפילו לשדרג עם צ’ילי לתוספת טוויסט מיוחד.
האם אפשר לעשות את המתכון בלי טיגון?
בהחלט! אפשר לאפות את הבשר בתנור בטמפ’ של 180 מעלות במשך 30 דקות, ייצא פריך וטעים.
מה ניתן להגיש לצד המנה הזו?
סלט ירקות טרי, צ’יפס קראנצ’י או גם קינואה מוכנה מצוינת ומזינה.
כיצד אפשר לשדרג את הציפוי?
אפשר להוסיף גבינת פרמזן לגרסה נוספת של גבינה מעל הציפוי.
מה אם אין לי קמח מצה?
תוכלו להשתמש בקמח רגיל לציפוי. זה עדיין יהיה מדהים!
האם המתכון מתאים למי שיש לו רגישות לגלוטן?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח תפו”א כדל גלוטן.
מה הזמן המומלץ לבישול?
בישול שטחי של 3-4 דקות בשמן חם עד שהקציצה משחימה לפי איך שאתם אוהבים.
כיצד החום משפיע על שומני הבשר?
אם הטמפרטורה נמוכה מדי, הבשר יספוג יותר שמן. טמפרטורה גבוהה שומרת על החמיצות והפריכות.
האם יש שינויים בתיבול עבור גרסה טבעונית?
בהחלט! טופו או סייטן מצריכים תיבול דומה עם עשבי תיבול, וזו הזדמנות נהדרת לשפר את המתכון בגוונים חדשים.
האם המתכון הזה מעולה לאחר ההכנה?
מאוד! אפשר לקצר את הזמן ולחמם במיקרוגל, אבל אני ממליץ לאכול אותו טרי ומוכן.
בואו שתפו את המתכון הבריא והטעים הזה ברשתות החברתיות, תספרו לחברים ובעיקר אל תשכחו את האהבה שהשקעתם!
“`