לחם חביתה מתכון קל וטעים לכל המשפחה

לחם חביתה מדהים – מתכון שישטוף אתכם בעונג

בואו נודה על האמת, מי לא אוהב להתחיל את היום עם משהו טעים? לחם חביתה הוא אחד מאלה. לא מדובר סתם במנת בוקר, אלא במנה אגדי, שהיא *מעלפת*, *מושלמת* ומדוברת לא אחת בשיחות בוקר או צהריים. כל טבחה יודעת, ולמי שלא יודע, מדובר בצלחת שמעוררת הרבה יותר תשוקה ממה שנדמה. לחם חביתה הוא משגע, קל להכנה ויכול לשמש כבסיס לערבושים שונים. נכין יחד לחם חביתה מדהים, כזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות! אז בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 2

הרכיבים הדרושים

כמובן שישנם מספר בסיסים בהתכונן ללחם חביתה ובסופו של דבר, זה תלוי בטעמים האישיים שלכם. אנו נשתדל לגעת בהרבה אפשרויות.

  • 4 ביצים טריות
  • 2 פרוסות לחם (לחם שיפון, מחמיא חסות, על פי טעמכם)
  • 2 כפות חלב (אם אתם חובבי קרם, אפשר לשים יותר)
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 1 כף חמאה (או שמן זית, זה תלוי בכם)
  • תוספות כמו גבינה צהובה, ירקות קצוצים, פטריות או אפילו בשר חזיר – כאן זה הסיפור האמיתי

חשוב לציין שחתיכות ירק, כמו פלפל, בצל ירוק או עגבנייה, יכולים להוסיף טעם ורעננות ולהפוך את הלחם חביתה שלכם *לכי טעים שיש*! לכל טבעונים שבחבורה, במקום החלב והביצים אפשר להשתמש בתחליפים בטעמים כמו חלב סויה או מקצפת צמחים!

שלבי ההכנה

במהלך העבודה על המתכון, חשוב להיות סבלניים. זה קל וכיף, אז בואו נתחיל!

  1. מכינים קערה ושמים את הביצים, החלב, המלח והפלפל ותוקעים במטרפה עד שהן מתאחדות.
  2. מחממים את המחבת על אש בינונית ומוסיפים חמאה. ברגע שהחמאה נמסה, זה הזמן למזוג פנימה את הבלילה.
  3. במהלך הבישול, משתמשים בכף עץ כדי לנסות ממש לדחוף את הבצק מהצדדים למרכז כדי שיתפוס בצורה יותר מרשימה.
  4. מוסיפים תוספות שנבחרו על ונותנים לבצק להתקשות (שימו לב – זה אל תוותרו על גבינת פרמז’ן מותכת לדרגת הנימוח).
  5. בהצלחה! לאחר שולי הבצק מתחילים להשחים, היזהרו לא לשרוף, כי זה פחות מצחיק.
  6. משחררים בעדינות את הלחם מהמחבת ואז מוסיפים את פרוסות הלחם בדרך שתשמר להם את המרקם האוורירי.
  7. יוצרים חצי עיגול עם הבצק, ומוסיפים לאיטי את הלחם בצדו; מסובבים בזהירות וחוזרים על התהליך.
  8. חוזרים על התהליך עם הלחם השני בהתאם לצורך, ומסיימים את כל המלאכה, משאירים לסיים להתקרר.

תוספות ושדרוגים

אז אם אתם רוצים להכניס טוויסט של *ממכר*, כדאי לנסות הוספת סוגי ירקות שונים. אחת האופציות הפופולריות היא להוסיף פטריות מוקפצות בכמה תיבול טוב. אם אתם אוהבים חריף, אתם יכולים להוסיף פלפלים חריפים קצוצים ולהפוך את הלחם חביתה שלכם למשגע! אם יש לכם עוד קצת גבינה, חמציץ או אפילו רוטב צ’ילי לגרסה האקספרימנטלית, זה מאוד מוסיף!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלחם חביתה מראש? בהחלט! אתם יכולים להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר עד יום המחרת.

מה אפשר לשים במקום חמאה? אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש בשמן זית או גם במרגרינה צמחית, הכל תלוי בטעמים שלכם.

לכמה זמן אני יכולה לשמור לחם חביתה במקרר? מומלץ להשתמש בלחם חביתה תוך יומיים-שלושה לשמירה על טריות וטעם מושלם.

האם זה מתכון דל פחמימות? המתכון הרב גוני שלנו יכול להתאים! יש לשים לב לסוג הלחם שאתם בוחרים.

איך הכי טוב להגיש את הלחם חביתה? ניתן להגיש עם סלט ירקות טרי לצד, כדי למקסם את החוויה הבריאה.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא ביצה? ניתן להשתמש באגר אגדי או פריכיות בבצק לגרסה צמחית ב-100%.

איך נהפוך את הלחם למתוק? הוסיפו לקמח או לסלט טחינה או סוכר את הצימוקים או הווסת. זה יוצא *מעלף*!

כמה קלוריות יש בלחם חביתה? זה מאוד תלוי במרכיבים, אבל אפשר להעריך בכל פרוסת לחם חביתה – סביב 300-400 קלוריות.

אחרים ניסו את המתכון הזה? כן, מאות טבחים וטעימים ניסו, וכולם ממליצים על כך!

אם אני רוצה לגרסה חלבית? הוספת גבינות כמו מוצרלה או גבינה קשה בהחלט תיתן במרקם של הלחם!

אם אהבתם את המתכון ונהניתם מהטעמים המוצעים, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יוכלו להתענג על לחם חביתה אגדי ומושלם זה. לנסות לשדרג וליצור טעמים חדשים משותפים…

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
חייגי אלינו